Bu Blogda Ara

8 Ocak 2017 Pazar

SOKAKTA KEDİLER

Kedili kitaplarımız çoğalıyor Kedi Seven Öyküler dizisinin bir başka kitabı Sokakta Kediler Füsun teyzenin armağanı.
Burak bir anti-kahraman. Yaşı küçük olduğu halde tek derdi bir cep telefonu almak. Ailesi izin vermediği için şansını dedesiyle denemek istiyor. Dedesinin evine yürürken yolda gördüğü kedileri kovalıyor, korkutuyor ve katıla katıla gülüyor. Anlaması güç bir mizah anlayışı.
Dedesini evde bulmayınca, kös kös geri dönüyor. Kafasında tek bir düşünce var: para kazanmanın bir yolunu bulmalı, para kazanmanın bir yolu, bir yol olmalı. Para, yol, Burak... Ama nasıl? Bir anda sokakta yaşayan onlarca sahipsiz kedi dikkatini çekiyor. Ve bir anda aydınlanıyor!
Arkadaşı Murat ile bir blog kuruyorlar. Kedilerin fotoğraflarını çekip belirledikleri satış bedeli ile satışa çıkarıyorlar ama önce kedilerin güvenini kazanmak şart. Her gün besledikleri, oyun oynadıkları kedilerle bağ kurunca, bir iki alıcı çıksa da, satmaya kıyamıyorlar. Sonunda Burak bir kedisevere dönüşüyor, blog olması gerektiği gibi satış işlevini yitiriyor ve kedilerle maceralarını paylaştıkları bir alan hâline geliyor. Mutlu ve ani son, Aytül Akal'ın Şiirimi Kedi Kaptı kitabından Kedili Ev şiiri ile bitiyor.
Bu dünyada,
Ne çok kedi var,
Kara kedi,
Pamuk kedi,
Tekir kedi.

Kediden çok
Ne var ki?
Bahçede kedi,
Ağaçta kedi.
Sokakta kedi,
Duvarda kedi,
Bodrumda kedi.

Kedi...
Yalnızca bizim eve giremedi!
Aytül Akal




Yazan Aytül Akal
Resimleyen Gökçe Yavaş Önal
Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları
Okul öncesi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder