Bu Blogda Ara

3 Eylül 2016 Cumartesi

PITIRCIK EĞLENİYOR

Ne zamandır Deniz'i Pıtırcık ile tanıştırmak istiyordum. Bu yaz, önce filmlerini izledik. Pıtırcık ve Pıtırcık Tatilde. Deniz'i Barbie filmlerinden koparıp afacan oğlanlarla dolu filmleri izletmeye ikna etmek hiç de kolay olmadı. Defalarca izlenen Barbie filmlerinin aksine, bu iki film, yeniden kutularından çıkamadı örneğin. 
Yine de, kahramanlarını tanıdığı bir kitabı okumak ona ilgi çekici geldi. Ve bu haftanın kitabı Pıtırcık Eğleniyor oldu. Pıtırcık Bilinmeyen Öyküleri Pıtırcık Eğleniyor, Pıtırcık serisinin yaratıcısı Rene Goscinny'nin kızı Anne tarafından yayına hazırlanmış. Kitap, 1959-1965 yılları arasında Sud-Ouset Dimanche ve Pilote dergilerinde yayımlanan metinlerden oluşuyor. 15 kısa hikâyenin ilki Ayaklanma bittiğinde, Deniz ile göz göze geldik.
"Bir tane daha?"
Her sevindiğinde yaptığı gibi bir kediye döndü, "hı hı" diyerek kafasını ve ön patilerini salladı. İkinci öykü Dişçide aklımızı başımızdan aldı. Bir diş hekimi muayenehanesi ve insanların diş hekimi korkusuyla ilgili ne kadar genel geçer kabul varsa, öyküde, kendisine yer edinmişti. Ee bize bu kadar aşina bir dünyaya ve yersiz korkulara ancak kahkahalarımız eşlik edebilirdi. 
Diş hekimi blogger olunca, diş hekimliğine yer veren edebi metinlere duyarsız kalamıyor, Kurmacabiyografiler isimli bloğumda bu metinlerden tadımlık bölümleri yayımlıyorum. Dişçide arşivde yerini aldı. Okumak için buraya.  



Yazan Rene Goscinny
Resimleyen Jean Jacque Sempe 
Çeviren Esra Özdoğan 
Can Çocuk 8-11 yaş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder