Bu Blogda Ara

26 Ağustos 2016 Cuma

KREMALI KÖPEK GOFRET

Dünkü kahveli, sohbetli, dalgalı denizli Assos gününden tatlı bir hatıra oldu Füsun teyzenin getirdiği bir çanta dolusu kitap. Onlardan biri: Kremalı Köpek Gofreti 
Mavisel Yener'in yazdığı, Zeynep Özatalay'ın resimlediği kitap Haylaz Pati'nin serüvenlerinin ikincisi. Seriye adını veren Pati, bir Dalmaçyalı. Pati ismini bir Dalmaçyalı'ya yakıştıramıyoruz. Zira bir yıldan fazla baktığımız artık bizimle yaşamayan tekirimizin ismi de Pati. Kahramanımız da ismini sevmiyor zaten. Konu çok mu dağıldı? Başa saralım: 
Bu kitap, Pati, en yakın arkadaşı Çoban (doğru tahmin o bir çoban köpeği) ve sahibi Maviş hakkında. Hikâyenin geçtiği gün, Pati'nin doğum günü. Maviş'in babası Pati'yi gezdirirken Maviş ve arkadaşları sürpriz doğum günü için hazırlıklara başlar. Balonlar şişirilir, içinde kremalı köpek gofretleri olan tabaklar masada yerini alır. Üstünde mumlar yanan kemik şeklindeki köpek pastası geldiğinde Pati'nin iç güdüleri harekete geçer ve ortalık bir anda karışır. Emeklerinin karşılığını alamadıklarını düşünen Maviş ve arkadaşları eve girer. Pati ise önemsenmediğini düşünmektedir. Çünkü en yakın arkadaşı Çoban partisine davetli değildir. Dert yanar, yakınır partinin tek köpek misafiri, Maydanoz'a. 
İki köpeğin sevgi, emek ve önemsenme üzerine yaptıkları konuşma neticesinde bir değişim yaşanır. Günün sonunda ne Maviş ne de Pati mutsuzdur. 


Yazan Mavisel Yener 
Resimleyen Zeynep Özatalay
TUDEM Yayınları 
Okul öncesi 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder