Bu Blogda Ara

2 Ekim 2016 Pazar

KAPLUMBAĞA

Deniz, Charlie'nin Çikolata Fabrikası'nı keyifle izlemişti. Bu yaz, The Big Friendly Giant vizyona girince beraber gidebiliriz diye umdum ancak biraz karanlık, kötülerin iyileri kovaladığı, sıkıştırdığı sahne görse koltuğundan kalkıp kucağıma tırmandığı ve "Gidelim," diye tutturabildiği de tecrübeyle sabit olduğundan afişi gösterip sormakla yetindim. Cevap geldi: "Haayır!" Deniz neşeli, aydınlık filmleri seviyor.
Filmi izlemedim amma velakin kendime şu soruları sordum: Road Dahl kitapları okumak için neyi bekliyoruz? Şimdi değilse ne zaman? Ve Kaplumbağa'yı aldım. Bu, tabi aylar önceydi. Deniz'in benden ne farkı var? Onun için de henüz okunmamış kitaplar kulesi inşa edebilirim. 
Erişkin kitapları yığınından farklıdır bu. Dilersek iki haftada eritebilir, hatta aynı kitapları okumaktan sıkılabilir hale dahi gelebiliriz. Onları beklettiğim için suçluluk duymam, kendimi erteleme hastalığına yakalanmış gibi hissetmem. İyi yanları bile vardır. Umulmadık bir anda ortaya çıkan taze kitap Deniz'i mutlu edebilir, yeri gelir eni konu günü bile kurtarabilir.
Kitabın kahramanları Zıpzıp Bey, Gümüş Hanım, Alfie ve diğerleri. Zıpzıp Bey, alt kat komşusu Gümüş Hanım'a âşık. Balkonda yetiştirdiği çiçeklerini sularken, bakımlarını yaparken hayranlıkla onu izliyor. Gümüş hanımın ise gözü çok sevdiği, gözü gibi baktığı kaplumbağası Alfie'den başkasını görmüyor. Ancak bir derdi var. Alfie çok küçük. Biraz büyüse keşke. 
Ferhat Şirin için dağları delmiş, Mecnun Leyla için çöllere düşmüş, Zıpzıp Bey ise... Cevabı kitapta! 
Road Dahl kitaplarına giriş yaptık. Hangisiyle devam etsek acaba?



Yazan Road Dahl 
Resimleyen Quentin Blake 
Çeviren Cem Akaş 
Yaş 9+
Can Çocuk

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder