Bu Blogda Ara

24 Nisan 2014 Perşembe

SAKAR CADI VİNİ UZAYDA

Çocuk kütüphanesinde bulduğum kitaplardan birisi daha.(Çanakkale Zeynep Bodur Çocuk Kütüphanesinden ödünç alarak okuduğumuz kitapları etiketliyorum. Ç.Z.Bodur Çocuk Kütüphanesi etiketine bakarak ödünç aldığımız kitapları görebilir, konuları hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. Belki Çanakkale'de yaşayan anne babalara bir fikir verir.) Sakar cadı Vini ve kedisi Vilbur'un uzay macerası bizi gerçekten neşelendirdi. Kitabı ödünç verdikten sonra Deniz bir kaç kere sorunca geçtiğimiz haftalarda tekrar ödünç aldım. Deniz, kitabı tekrar kütüphanesinde görünce çok sevindi. "Anne sen bu kipakı geri götürmemiş miydin?" diye sordu. Sakar cadı Vini aslında 13 kitaplık bir seriymiş. Biz sadece bunu okuduk. Ama Deniz'in diğerlerini de seveceğine eminim. Bir kere komik bir dili var, resimler güzel ve sihir var. Daha ne olsun?
Sakar cadı Vini, geceleri teleskopuyla gökyüzüne bakmayı çok sever. Bir gece uzaktan bakmakla daha fazla yetinmez ve bunun büyük bir macera olacağını düşünerek uzaya gitmeye karar verir. Oysa Vilbur'un daha fazla maceraya ihtiyacı yoktur. Kelebekleri, yarasaları, gölgeleri kovalamak ona yeter. Vini sihir gücünü kullanarak bir roket yapar, astronot kıyafetlerini giyer, piknik sepetlerini hazırlar ve  yola çıkarlar. Vini, büyük sihir kitabını yanına almayı unutmaz elbette! Bir cadının ne zaman sihre ihtiyaç duyacağı hiç belli olmaz. Yol boyunca Vilbur'un korkudan aklı çıkar, çünkü laf aramızda Vini çok kötü roket kullanıyordur. Rengârenk gezegenler arasında kendilerine piknik yapacak şirin bir gezegen bulurlar. Roket pof diye yere iner. (Deniz kitap boyunca kullanılan pof, gürr, ıykk gibi kelimelere çok güldü.) Küçük gezegen sessiz ve huzurludur. Ancak her yerde komik, küçük delikler vardır. Vilbur, deliklerden birinin içine bakarken Vini de sepetten yiyecekleri çıkartır. Neler yoktur ki? Kabaklı çörekler, çikolatalı kekler, kiraz, krema... Derken deliklerin her birinden minik bir kafa çıkar.
"Tavşanlar!" dedi Vini.
"Uzay tavşanları pikniğimize geliyor!"
"Miyavv!" dedi Vilbur.
Bir uzay tavşanı hoplayarak gelip kremanın tadına baktı. Iyyh
Başka bir uzay tavşanı kabaklı çöreği denedi. Berbat.
Çikolatalı kekler? İğrenç.
Kiraz? Öğkk!
Anlaşılan bu yiyecekler uzay tavşanlarının damak tadına pek de uygun değil. O da ne, roketin üstüne hoplayıp ne yapıyorlar? Roketi koklayıp birer ısırık alıyorlar. Vini ve Vilbur uzay tavşanlarıyla nasıl başa çıkacaklar? Merak ediyorsanız alın ve okuyun. Keyifli zaman geçireceğinize garanti verebilirim.


Yazan Valeri Thomas
Resimleyen Korky Paul
Çeviri Bülent O. Doğan
Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları
Okul Öncesi  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder