Bu Blogda Ara

31 Temmuz 2016 Pazar

PRENSES AYNA GÜZELİ

Deniz'in severek dinlediği erken okuma kitapları arasında Julia Donaldson kitaplarının yeri büyük (özellikle çizimleri AxelScheffler'e ait olanlar). Saymakla bitmez desem yeridir. Kitap alışverişini internetten yapan bir anne için sevilen bir yazarın izini takip etmek, seçim yapmayı kolaylaştırıyor. Çocuk büyüdükçe, sevilen yazarın daha büyük yaş kategorileri için kaleme aldığı kitaplara geçiliyor. Pırtık Tekir, Tostoraman, Maskeli Fare, Minik Balık, Zogi gibi (saymakla bitmez demiştim, değil mi?) sevdiğimiz kitaplardan sonra sıra geldi Prenses Ayna Güzeli'ne. 
Ellen günün birinde aynaya bakar ve yansımasını görür. Ancak yansıma, bir süre sonra konuşmaya başlar. Hatta aynadan dışarı çıkar. Kendisini Prenses Ayna Güzeli olarak tanıtan bu yeni arkadaş, komik az biraz da çatlaktır. Anlattığı hikâyeler birbiriyle tutarlı olmasa da, Ellen yeni arkadaşıyla kısa sürede kaynaşır. Onun peşinden türlü maceraya sürüklenir. Normalde yapması yasak olan ya da tasvip edilmeyen pek çok hareketi özgürce yapar. Ancak günün sonunda Prenses Ayna Güzeli geldiği gibi bir anda ortadan kaybolur ve kabak her defasında Ellen'ın başına patlar. 
Deniz en çok alışveriş merkezinde geçen bölümü sevdi. Prenses Ayna Güzeli'nin manav bölümünü Ellen'ın yaşadığı şatonun mutfağı, oyuncakçının oyun odası olduğunu sandığı ve ortalığı dağıttığı bölümlerde bol bol kıkırdadı. "Hay şaşkın, orası mutfak değil, manav manav" sözleri ve gülüşleri eşliğinde keyifli bir okuma deneyimiydi. Her akşam bir bölüm. Sırada serinin diğer kitapları var: Prenses Ayna Güzeli ve Sihirli Pabuçlar, Prenses Ayna Güzeli ve Uçan At

Yazan Julia Donaldson 
Resimleyen Lydia Monks
Çeviren 
Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları 
7-9 yaş
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder