Bu Blogda Ara

14 Ağustos 2016 Pazar

DİŞİMİ İSTİYORUM

Çocukları büyüyen, taşınan arkadaşlarımın Deniz'e hediye ettiği kitaplara bayılıyorum. İkinci el kitaplara kapım, gönlüm her daim açık zira beni yeni kitap almak derdinden kurtarıyor. Deniz'in kitap sayısı az sayılmaz ancak her biri defalarca defalarca okunduğu için geceleri yatmadan önceki hâlimiz, yüzlerce kıyafeti olmasına rağmen "Giyeyecek hiçbir şeyim yok! Ne giyeceğim ben?" diye söylenen kadınlardan farklı değil. Dolayısıyla yeni kitaba gereksinimimiz de bitmiyor, bitemiyor. Artık yurt dışında yaşayacak olan Deniz Kardeş'in kitaplığından aldığım 7-8 kitap bizi çok sevindirdi. Büyük bölümü Tony Ross'un yazıp resimlediği Küçük Prenses'in maceralarını anlatan seri. 
Anne baba diş hekimi olduğu, Deniz de üç aylık yaz tatilini muayenehane ve anneannenin evi arasında mekik dokuyarak geçirdiği, çıkarılan malzemelere bakarak ne işlem yapacağımızı söyleyebilecek kıvama geldiği için,  serinin en çok ilgisini çeken kitabı Dişimi İstiyorum oldu. Küçük Prenses serisi okul öncesi için kaleme alınmış öğretici kitaplar ancak sıkıcı değil, bilgi vereceğim diye uzatılmış hiç değil. Çocukların direnç gösterdiği davranışlar mizahi bir yolla ele alınıyor ve doğrusu gösteriliyor. Hikâyeyi resimlerle takip etmek, hatta anlatılandan daha fazlasını bulmak mümkün. 
"Dişlerim harika, değil mi?" dedi Küçük Prenses. 
"KRALİYET dişleri!" dedi Kral. 
Küçük Prenses'in harika dişleri var. Hem de tam yirmi tane!
Fakat bir gün dişlerinden biri sallanmaya başlıyor. Sallanıyor, sallanıyor, sallanıyor ve ortadan kayboluyor. Küçük Prenses dişini istiyor. Hemen şimdi istiyor!
Deniz'in rızasıyla bu güzel kitabı, sallanan dişinden ayrılmak istemeyen çocuklar için muayenehanenin bekleme salonuna koyduk. 

Yazan ve resimleyen Tony Ross 
Türkçeleştiren İlke Aykanat Çam
TUDEM Yayınları 
Okul öncesi 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder