Bu Blogda Ara

7 Ocak 2015 Çarşamba

MAMUT YIKAMA REHBERİ

Jurassic Park'ı hatırlıyor musunuz? Dr. Hammond, fosilleşmiş bir sivrisinekten çıkarılan dinozor kanından DNA elde ediyor ve bu DNA ile dinozorlar geliştiriyordu.
1993 yapımı film gerçekleşiyor mu?
Japon bilim insanı Akira İritani, yeni bir klonlama tekniğiyle önümüzdeki dört beş yıl içinde mamutları  hayata döndürebileceğini iddia etti. Akira İritani, Jurassic Park filmini hatırlatan deney için Sibirya'ya gidecek. İritani burada beş bin yıl önce ölen ancak kalıntıları buzullar arasında donmuş mamuttan yumuşak doku alacak. Doku hücrelerinden elde edilecek DNA, bir Afrika filinin yumurtalığına zerk edilecek. Fil taşıyıcı anne olacak. Bu işlem aşırı soğukların hücreleri tahrip etmesi nedeniyle daha önce gerçekleştirilemiyordu. Ancak bir başka bilim insanı on altı yıl boyunca dondurulan bir fareden DNA elde etmeyi başarmıştı. 
Haber, 2011 tarihli. Gelişmeleri hep birlikte takip edeceğiz. 
Mamutlar geri dönebilir, çocuğunuz bir mamutu evcil hayvan olarak edinmek isteyebilir. Hazırlıklı olmakta fayda var! Pearson Yayınlarından çıkan Mamut Yıkama Rehberi'ni almakla işe başlayın. 

Mamutunuzun yıkanmaya mı ihtiyacı var?
Öncelikle bunun hiç kolay bir iş olmadığını belirtmeliyiz
Mamutlar biraz BÜYÜKTÜR ve tüyleri çok zor temizlenir. 
Ama endişelenmeyin, Mamut Yıkama Rehberiyle 
mamutunuzu yıkamak artık çok kolay!


Kitap neşeli çizgiler eşliğinde on adımda bir mamutun nasıl yıkanacağını gösteriyor. Uzun bir de ihtiyaç listesi var: Süpürge, korkutucu bir maske, kaykay, vinç, çilekli kek, yağmurluk, şemsiye, sağlam bir tramplen. Bunlara neden mi ihtiyacınız var? Cevaplar kitapta. 
Defalarca okuduk, canlandırdık ve çok eğlendik. Kısa, basit, neşeli ve de bol ödüllü bir kitap. 
Aldığı ödüller: Oldham Council's Brilliant Books 2014, Simply Books Book Factor 2014, Waterstone's Children's Book Prize 2014, Oxfordshire Book Awards 2014
Waterstone's ödüllü bir başka kitap Kapı Komşumuz Korsanlar hakkında yazarken ödülden bahsetmiştim. (2005 yılından itibaren İngiliz kitabevleri zinciri Waterstones tarafından düzenlenen yarışmada, bir önceki yıl basılan kitaplar yarışıyor. Yarışmaya katılan yazarlarla ilgili bir de kural var: Yazarın en fazla üç kitabı yayımlanmış olmalı. 2012 yılından beri üç ayrı kategorisi var: Resimli Kitaplar, 5-12 Yaş, Genç Erişkin)
 
Yazan Michelle Robinson
Resimleyen Kate Hindley
Çeviri Melike Hendek Pearson Yayınları
Okul öncesi
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder