Bu Blogda Ara

25 Mayıs 2015 Pazartesi

KÜÇÜK KUTUP AYISI VE YARDIMSEVER KEDİ

Küçük kutup ayısı Lars'ın bir başka macerası.
Küçük kutup ayısı Lars, sadece buz ve karın olduğu, hiç ağaç ve çiçeğin olmadığı Kuzey Kutbu'nda annesi ve babasıyla birlikte yaşardı.
Lars bunu umursamıyordu.
Zamanının çoğunu yalnız geçirmesine rağmen mutluydu.
Ama bir gün yüzerken ayağı kaydı, denize yuvarlandı ve dev bir ağa yakalandı. Kendisini binlerce balığın üzerinde bulan Lars, nerede olduğunu anlamadı. Yanı başında duran merdivenleri tırmandı. Uzun koridorları dolaştı. Geminin kedisi Nemo'ya rastladı. Nemo'dan Kuzey Kutbu'ndan giderek uzaklaşan bir geminin içinde olduklarını öğrendi. Küçük arkadaşı, limana vardıklarında Lars'a yardımcı olabilecek dostları olduğunu söyledi. Birlikte yemek yediler. Açlığı ve endişesi azalan Lars, kendisini daha iyi hissediyordu. Derin bir uykuya daldı.
Limana varıp karaya indiklerinde Lars bir hayli şaşkındı. Pis ve dağınık sokaklar, evlerin bacalarından çıkan kapkara dumanlar... Tüyleri giderek kararıyordu. Her şeyin temiz ve beyaz olduğu evine dönmek için sabırsızlanıyordu. Nihayet çözüm bulundu. Nemo'nun tanıştırdığı Johnny'nin gemisi ertesi sabah Kuzey Kutbu'na doğru yol alacaktı. Dönüş yolculuğu hızlı geçti. Lars, evine döndüğü için muyluydu ama o günden sonra babası onu sık sık dalgın gözlerle ufuk çizgisine bakarken buldu.
"Gemiler," dedi Lars. "Ve kediler. Bir gün bir kedi gemiden düşüp bizi ziyarete gelebilir."

 
 
Yazan ve resimleyen Hans de Beer
Çeviren Selim Yeniçeri
Beyaz Balina Yayınları
4 yaş ve üstü
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder