Bu Blogda Ara

1 Mayıs 2015 Cuma

NOKTALARIM NEREDE?

Bir kütüphane kitabı daha...
Boyut Yayıncılık tarafından yayımlanan kitap, Masal Kütüphanesi adı verilen 19 kitaplık bir diziye ait. Dizinin kitapları arasında bir tema bütünlüğü yok. Aynı kahramanın farklı maceralarını anlatmıyor. Farklı yazar ve çizerlerin yazıp resimlendirdiği bu diziyi toplu ya da tek tek almanız mümkün. Masal Kütüphanesi serisine ait bir diğer kitap tanıtım yazısını okumak için ilk, satın alma için ikinci bağlantıyı tıklayın.
Noktalarım Nerede? 3-5 yaş etiketiyle çıkmış ama daha küçük çocukların da kolayca ilgisini çekecek basit bir hikâyesi ve tekrarlayan cümleleri var. Buna rağmen Deniz'in ilgisini çekti, gülümseyerek dinledi. Her sevdiği kitapta yaptığı gibi yeniden okuttu, sonra da ben okuyacağım diyerek kitabı elimden aldı. Noktalarım Nerede? çocukların kolayca akıllarında tutabileceği, resimlere bakarak, anlatabileceği bir hikâye.
Yedi siyah noktalı kırmızı uğur böceği, kuvvetli esen rüzgâr neticesinde noktalarını kaybedince noktalarını aramaya koyulur. Gezer, dolaşır her karşılaştığı siyah, yuvarlak nesneye acaba kendi siyah noktası mı diye bakar. 
"Acaba bunlar, benim yedi noktam olabilirler mi?"
Uğurböceği düşünmüş ve "Hayır! Olamaz!" demiş.
Kitabın büyük çoğunluğu bu cümleden oluşuyor aslında. Uğurböceği arıyor, tarıyor, sonunda akşam yorgunluktan bir ağacın altında uyuyakalıyor. Sabah bir de uyanıyor noktaları yerli yerinde.
 
 
Yazan Maria Loretta Giraldo
Resimleyen Nicoletta Bertelle
İtalyanca aslından çeviren Kübra Bahar
Boyut Yayın Grubu
3-5 yaş





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder