Bu Blogda Ara

7 Şubat 2016 Pazar

SPİNDERELLA

Hafta sonu Deniz'in odasında büyük temizlik vardı. Etkinlikler, topladığımız doğa hazineleri, dağılan oyuncaklar, her şey elden geçti. Kitaplığı düzenlerken ne zamandır okumadığımız, hatta varlığını unuttuğumuz Spinderella'ya rastlayınca gecenin kitabı da belli oldu.
Spinderella, 9 ağabeyi ve ablası ve annesiyle birlikte Ormankenarı İlkokulu'nun yemekhanesinin tavan arasında yaşıyor. En büyük eğlenceleri sinek yemek ve futbol maçı yapan çocukları izlemek. Bir gün futbol oynamaya karar verirler ve buldukları bezelye tanesini top olarak  kullanırlar. Kazanma arzusuyla çoğunluk Hızlı'nın takımına geçince kısa sürede işler çığırından çıkar. Spinderella bu işte bir adaletsizlik olduğundan ve sayı saymayı öğrenirse bu işi çözebileceğinden emindir.  Keşke sayabilseydim diye hayal kurarken Tüylü Peri çıkagelir. Spinderalla'nın sayı saymayı öğrenme isteğine burun kıvıran ailesi kısa sürede yanıldıklarını anlayacaktır.

Hikâyenin arkasındaki sorular ve iki patates ve birkaç pipet ile hazırlayabileceğiniz Örümcek Bacağı oyunu da ilgi çekici.
 
 
 
Spinderella
Yazan Julia Donaldson
Resimleyen Liz Pichon
Çeviri Derin Erkan
1001 Çiçek Kitaplar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder