Bu Blogda Ara

2 Nisan 2016 Cumartesi

KÜÇÜK HASIR ŞAPKA

Hikâyenin kahramanı, Lena adlı bir kızın kırmızı kurdele ve çiçekle süslü hasır şapkası. İkilinin yolları Lena'nın onu oyun parkında bank üzerinde unutmasıyla ayrılıyor. Lena unuttuğunu fark edip ertesi gün geri dönüyor dönmesine ama yaramaz bir rüzgâr hasır şapkayı çoktan oradan uzaklaştırdığı için buluşamıyorlar. Lena üzülüyor mu, bilmiyoruz bu hasır şapkanın hikâyesi ve o üzgün.
Rüzgârla savrulmaya devam ediyor, hava soğuyor, yağmurlar yerini kara bırakıyor. Üstelik bir saksağan da güzelim çiçekli kurdelesini alıp gidiyor. Kendini basit bir saman yığınından farksız, çaresiz hissettiği anda, içinde bir sıcaklık, kımıltı hissediyor. Kara bulutlar dağılıyor, evden uzak olmak canını yakmıyor çünkü kendisi bir yuvaya dönüyor.
Yazar, yarattığı kahramanın konuşabileceğinden emin değil galiba, çocuklara soruyor. "Daha önce bir şapkanın konuştuğunu duydunuz mu?" Ne zaman böyle araya giren bir yazar görsem, G.K. Chesterton'un deyişi geliyor aklıma. "Masallar, çocuklara ejderhaların var olduğunu söylemez çünkü çocuklar ejderhaların var olduğunu zaten bilirler."
Ciltli kapak, güzel çizgiler ancak hoş bir tat bırakmadı bizde. Her YKY kitabını da beğenecek değiliz ya!
 
 
 
Yazan Celine Lamour-Crochet
Resimleyen Feridun Oral
Çeviren Korkut Erdur
YKY Okul öncesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder