Bu Blogda Ara

6 Temmuz 2014 Pazar

KEDİŞ'İN ARMAĞANI


 
Deniz gerçek bir kedisever. Geçen akşam işten çıkıp eve geldiğimde beni karşısına oturtup "Bak anne. Seninle konuşmam gerek. Benim bir kediye ihtiyacım var. Bana bir kedi almalısın." diyecek kadar. Şimdilik eve kedi alma fikri bana çok yakın değil. O yüzden Deniz kedi özlemini sokaktaki kedileri besleyerek, en sevdiği peluş kedisini her gittiği yere taşıyarak, sıkça kendisini kedi zannedip miyavlayarak ve kedili kitaplar okuyarak gideriyor. Kediş'in Armağanı o kitaplardan biri.

Kediş'in Armağanı, Kedi Seven Öyküler Dizisinden. Dizideki öyküleri Aytül Akal yazmış, Gökçe Yavaş Önal resimlemiş. Kediş, bir tekir. Serinin diğer kahramanları ise Van, Siyam, İran kedileri.

Kediş, Selvi, annesi ve babasıyla birlikte yaşayan yaramaz bir tekirdir. Alışverişte Kediş'in ortalığı dağıtmasından korkan Selvi ve ailesi ona gereken şeyleri almaktadır, ışıklı top, parmak kuklası, yumuşak bir yastık... Selvi'nin kendisine harika bir armağan aldığını duyan Kediş merak içerisindedir. Heyecanla dışarı fırlar. Arabanın çevresinde dolanır, sağı solu koklar. Akşam konuklar gelecek diye bir sürü şey aldıklarını görür. Hediyesini bulmak amacıyla bagajın içine atlar. Torbaların ağzı yırtılır. Elmalar, limonlar sağa sola dağılır. Hediyesini bulur. Bir torbanın içine sıkışıp kalmış sevimli bir bez kedi! Kediş, torbayı sürükleye sürükleye bahçeye getirir, bir de bakar bez kedi ortalarda yoktur.

Kediş bir sağa koştu bir sola. O da ne... Bez kedi su birikintisine uzanmış, çamur banyosu yapmıyor mu! “Miyavv, çabuk çık o pis çamurlardan!” diye uyardı Kediş. Bez kedinin laftan anladığı yoktu. “Çok yaramazsın. Şimdi kızacaklar sana,” dedi Kediş. Ama torbaların kalanlarını almaya gelen Selvi'nin babası bez kediye değil, Kediş'e kızdı. Kediş'in kalbi kırıldı. Başı önde, sessizce uzaklaşıp, ilerideki ağacın arkasına saklandı.

Olayların nasıl tatlıya bağlandığını kitaptan okuyun. Eğlenceli, çocuğunuzu gülümsetecek bir hikâye.
Yazan Aytül Akal
Resimleyen Gökçe Yavaş Önal
İş Bankası Kültür Yayınları
Okul öncesi





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder